14.10.2011

Siskonmakkarapaistos

Heti, kun ilmat kylmenevät, alkaa tehdä mieli makkaraa. Paras yhdistelmä on pannulla paistettu makkara+chilijuurekset+jogurttikastike. Onneksi juureskausikin on alkanut, ja kävinkin jo fiilistelemässä lähikaupan lanttuvalikoimaa. Eilen tein ihan hatusta vedetyllä reseptillä siskispaistosta. Tämä on sellaista perushyvää arkimättöä, johon saa kivasti heiteltyä kaikkia sekalaisia juureksia ja vihanneksia, esimerkiksi papuja (unohtuivat tällä kertaa pakastimeen) tai erilaisia kaaleja. Ilman perunaa ruoka on myös karppaajan valinta. Jos ruoka olisi ollut tulisempaa, olisin pehmentänyt makua paksulla jogurtilla. Nyt paistos oli sen verran miedosti chilitettyä, että kastike jäi tekemättä (no okei, meillä ei ollut jogurttia).


SISKONMAKKARAPAISTOS


500 g siskonmakkaroita
3 porkkanaa
1 pieni lanttu
3-4 kaalinlehteä
½ pieni kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
chiliä
paprikamaustetta
öljyä paistamiseen


Lorauta pannulle öljyä ja tuprauta mausteet sekaan. Kuumenna mausteita muutama minuutti. Paloittele kasvikset ja paista ne öljyssä lähes kypsiksi. Kaada melkein kypsät kasvikset kattilaan tai pataan ja pullauta siskonmakkarat kuoresta pannulle pieniksi palloiksi. Kypsennä ja kaada nekin pataan. Anna muhia hetken. Lisää halutessasi turkkilaista jogurttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti