27.9.2011

1-vuotistäytekakku

Poikanen juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä viikko sitten. Juhlan kunniaksi päätin leipoa täytekakun aiemmista epäonnistumisista huolimatta. Pohjat ovat menneet aina enemmän tai vähemmän pieleen vuoasta tai reseptistä riippumatta, mutta nyt tein huolellista taustatutkimusta täydellisen pohjan aikaansaamiseksi - ja epäonnistuin jälleen! Ainekset olivat takuulla huoneenlämpöisiä, vatkasin muna-sokerivaahtoa riittävän kauan (Kenwood-parka kävi melkein ylikierroksilla) ja sekoitin jauhotkin varovaisesti vaahdon joukkoon. En avannut uunin luukkua ensimmäisen puolen tunnin aikana, ja senkin jälkeen kurkkasin vain nopeasti paistumisen etenemistä. Pohja oli kyllä paras tähän asti paistamistani, mutta silti se plätsähti keskeltä kraateriksi. Pienellä värkkäilyllä sain pohjan kolmeen osaan, ja maku oli kuitenkin hyvä.


Ohje on Kinuskikissalta, pohjana on voi-sokerikakkupohja ja täytteenä vanilja-mansikkatäyte. Täytteen tein sikäli eri tavalla, että mansikat olivat pakasteesta (kostutin pohjan sulamisesta tulleesta mehusta) ja vaniljatangon ja tuorejuuston sijasta käytin Valion vaniljarahkaa. Päälle keitin (edelleen Kinuskikissan ohjeen mukaan) kinuskia ja reunoille pursotin kermavaahtoa jollain äitin tyllalla, ei hajuakaan millä. Note to self: ensi kerralla varaa koristeluun vähintään tuplamäärä kermaa. Häkellyin hypermarketin maitotuotehyllyllä valikoiman laajuudesta ja katsoin kermatölkin sisällön määrän hiukan väärin. 3,3 dl:ksi luulemani tölkki olikin 2,5 dl!




Täytekakun lisäksi tarjolla oli omena-kookospannaria ja cookieseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti