OMENABOSTONKAKKU
2 ½ dl maitoa
½ pala hiivaa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 450 g vehnäjauhoja
3/4 dl öljyä
Täyte:
voita
(fariini)sokeria
kanelia
omenoita (ehkä 3 isoa tai 5 pientä)
rouhittuja manteleita
Viimeistelyyn:
1 kananmuna
raesokeria
Munattomaan viimeistelyyn:
sokerivettä, siirappia tai sulatettua voita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää n. puolet jauhoista ja suurin osa öljystä ja sekoita. Lisää toinen jauhosatsi ja loput öljystä. Alusta taikinaa niin, että se on sopivan kimmoisaa ja irtonaista. Jätä kohoamaan liinan alle n. tunniksi.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli siitä levy. Voitele levy voilla ja tupruta päälle kanelia ja (fariini)sokeria. Kuori ja raasta omenat ja levitä raaste taikinalevylle. Lisää vielä mantelirouhe. Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa veitsellä tasakokoisiin osiin.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Asettele rullapalaset pystyyn vuokaan.
Päätypalaset tuolla kello yhden ja kahden kohdalla olisi voinut laittaa myös toisinpäin! |
Perheen pullahiiret ottivat osansa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti