KORVAPUUSTIT
5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 900 g vehnäjauhoja
1½ dl öljyä
Väliin:
voita
(fariini)sokeria
kanelia
Vaihtoehtoisesti:
appelsiinituorejuustoa
Viimeistelyyn:
1 kananmuna
raesokeria
Munattomaan viimeistelyyn:
sokerivettä, siirappia tai sulatettua voita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää n. puolet jauhoista ja suurin osa öljystä ja sekoita. Lisää toinen jauhosatsi ja loput öljystä. Alusta taikinaa niin, että se on sopivan kimmoisaa ja irtonaista. Jätä kohoamaan liinan alle n. tunniksi.
Jaa taikina kahtia, vaivaa hetki ja kauli levyiksi. Levitä toiselle levylle voita, sokeria ja kanelia ja toiselle appelsiinituorejuustoa. Rullaa tiukoiksi rulliksi ja leikkaa vinottain puusteiksi. Nosta puustit pellille ja paina jokaisen puustin keskelle syvä kuoppa. Anna kohota liinan alla. Voitele munalla (tai munattomalla vaihtoehdolla) ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Tavallinen puusti. |
Appelsiinipuusti. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti