11.3.2011

Korvapuustit appelsiinilla ja ilman

Leivon usein pullaa. Peruspuustit ovat kuitenkin alkaneet kyllästyttää, ja yritän silloin tällöin kokeilla jotakin uutta pullarintamalla. Yleisön pyynnöstä pellillä täytyy kuitenkin olla aina myös normaalipullaa. Taikinan olen tähän asti tehnyt aina äidiltä saadulla reseptillä, mutta nyt tein osan puusteista appelsiinituorejuustotäytteellä. Maku oli raikas eikä liian makea, eli teen appelsiinipuusteja taatusti toistekin. Maustetulla rahkallakin voisi kokeilla, tehdä bostonkakkua, laittaa taikinaan appelsiinimehua (tai sitä tuorejuustoa)... Katsotaan, mitä variaatioita saan aikaan!


KORVAPUUSTIT


5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 900 g vehnäjauhoja
1½ dl öljyä


Väliin:
voita
(fariini)sokeria
kanelia


Vaihtoehtoisesti:
appelsiinituorejuustoa


Viimeistelyyn:
1 kananmuna
raesokeria


Munattomaan viimeistelyyn:
sokerivettä, siirappia tai sulatettua voita


Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää n. puolet jauhoista ja suurin osa öljystä ja sekoita. Lisää toinen jauhosatsi ja loput öljystä. Alusta taikinaa niin, että se on sopivan kimmoisaa ja irtonaista. Jätä kohoamaan liinan alle n. tunniksi.


Jaa taikina kahtia, vaivaa hetki ja kauli levyiksi. Levitä toiselle levylle voita, sokeria ja kanelia ja toiselle appelsiinituorejuustoa. Rullaa tiukoiksi rulliksi ja leikkaa vinottain puusteiksi. Nosta puustit pellille ja paina jokaisen puustin keskelle syvä kuoppa. Anna kohota liinan alla. Voitele munalla (tai munattomalla vaihtoehdolla) ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.


Tavallinen puusti.

Appelsiinipuusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti