Tämä resepti on pyörinyt reseptivihkon välissä vuosikausia. Se on alunperin Suuresta aasialaisesta keittokirjasta ja tofun sijasta siihen kuuluu broilerin reisipaloja tai rintaleikkeitä. Tofua vaan sattui olemaan jääkaapissa (miten sieltä löytyykin aina kaikkea sekalaista?), ja muutenkin vain currytahnaa piti käydä tätä varten ostamassa. Tofu jopa maistui joltain, mutta päähäni ei kertakaikkiaan mahdu se, että limen kanssa pitää olla varovainen. Se peitti kaikki muut maut alleen, ei hyvä. Taidan sittenkin olla enemmän chili- ja inkivääri-ihminen, tai sitten punaisen curryn ystävä.
VIHREÄ CURRYTOFU
öljyä (laitoin seesami- ja maapähkinäöljyä, kun niitäkin vaan sattui olemaan kaapissa)
1 pilkottu sipuli
1-2 rkl vihreää currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
1 1/4 dl vettä
500 g tofua
n. 100 g vihreitä papuja lyhyiksi paloiksi leikattuina
6 kaffirlimetinlehteä (minulla oli valmiiksi silputtuja, kaadoin n. ruokalusikallisen)
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua
1 tl hienoksi raastettua limenkuorta
2 tl fariinisokeria
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai wokissa. Lisää sipuli ja currytahna ja paista 1 minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää kookosmaito ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää paloiteltu tofu, pavut ja limetinlehdet ja sekoita. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Lisää kalakastike, limettimehu, limetinkuori ja sokeri ja sekoita. Tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti