11.3.2011

Juustosarvet

Ystävä tuli monen viikon tauon jälkeen käymään, ja juustojen ystäviä kun olemme, tein kahvihetkeen juustosarvia Pirkka-lehden ohjeen mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa sarviin tulee emmental-mozzarellaraastetta, mutta minä kaivoin jääkaapista brietä, aurajuustoa, parmesaania ja bonuksena aurinkokuivattuja tomaatteja. Sain taikinasta 20 sarvea, eli viisi sarvea kullakin täytteellä. Pelkäsin, että sarvista tulee liian paksuja, ja tein siksi päinvastoin kuin yleensä: laitoin juustoa vain kohtuudella. Se oli tyhmästi tehty, sillä mielestäni juusto olisi saanut maistua enemmänkin sieltä taikinan seasta.


JUUSTOSARVET


7 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita
50 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
parmesaania, brietä, aurajuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja


Voiteluun:
1 kananmuna


Koristeluun:
unikonsiemeniä


Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon sekaan. Lisää maitoseos kerralla jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.


Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse siitä n. 1 cm:n paksuinen levy. Leikkaa taikinasta pizzaleikkurilla tai taikinapyörällä kolmioita. Levitä juustot ja tomaatit kolmioille ja rullaa sarviksi.


Kohota sarvet liinan alla, voitele munalla ja koristele unikonsiemenillä. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti