17.3.2011

Tofupihvit

Helsingin Sanomien ruokatoimitus on ilmeisesti lukenut ajatukseni: koko sivu tofureseptejä! Kokeiluun päätyi heti tofupihvit, mutta pienin muutoksin: kaupasta oli reseptin vaatima maustamaton tofu loppu, joten pihvit syntyivät marinoidusta tofusta. Tähän sain käytettyä maapähkinävoin jämät, ja ihanan pähkinäisiltä pihvit maistuivatkin. Mahtavaa on sekin, että taikinaa voi syödä hätätapauksessa vaikka kypsentämättömänä (varmistin taikinan laadun muutamalla maistiaislusikallisella ennen kypsentämistä). Makean chilikastikkeen yksinkertaisesti unohdin laittaa mukaan, mutta se ei oikeastaan haitannut. Ainoa miinus on se, että taikina hajoili paistinpannulla, eli katsoin parhaaksi laittaa pihvit uuniin. Tarjoilin pihvit höyrytettyjen porkkanoiden ja kukkakaalin kera.


TOFUPIHVIT


2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
250 g kiinteää (maustamatonta) tofua
4 rkl maapähkinävoita
1 ½-2 rkl maissijauhoa (laitoin maizenaa)
1 ½ rkl korppujauhoja
2 tl makeaa chilikastiketta
1 rkl  tomaattipyreetä (laitoin ketsuppia, kun pyree oli loppu)
½ tl yrttisuolaa (tämän jätin pois, koska tofu oli marinoitua)
½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
ripaus maustepippuria


Paistamiseen:
öljyä


Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla öljytilkassa. Yhdistä monitoimikoneen kulhoon sipulit, kuivaksi valutettu tofu ja taikinan muut ainekset. Anna seoksen käydä tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.


Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pullia ja paina ne litteiksi. Paista öljyssä kypsiksi tai kypsennä uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoa salaatin ja esimerkiksi hunajalla, valkosipulilla ja suolalla maustetun kreikkalaisen jogurtin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti