14.9.2011

Omena-kookospannukakku

Ukin omenapuu on ollut tänä syksynä erityisen tuotteliaalla päällä, ja pariin kertaan olen hakenut sieltä piirakka-aineksia ja muuten vaan rouskuteltavia Valkeita kuulaita. Omena ja kookos ovat hyvä pari, ja tähän pannariin saa kätkettyä vähän muhjuuntuneetkin omenat. Kookosmaitoa ei taikinassa oikeastaan huomaa, mutta hiutaleet omenien päällä maistuvat mukavasti. Pannari ei myöskään ole liian makea, sillä sokeria ei tule juuri lainkaan. Tähän voisi ehkä kehitellä jonkin inkiväärilisäyksen, saa nähdä mitä Surinapuun uuniin vielä päätyy! (Korvaamalla tuon 4 dl maitoa kookosmaidolla ja sulattamalla voin sijaan kookosrasvaa pannarista tulee luonnollisesti maidoton. Tsekkaa myös munaton ja maidoton pannukakku Surinapuun toiselta oksalta.)


OMENA-KOOKOSPANNUKAKKU


4 dl kookosmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa tai maidottomaan leivontaan 4 dl kookosmaitoa
4 kananmunaa
ripaus suolaa
vaniljasokeria
50 g sulatettua voita tai maidottomaan leivontaan 50 g sulatettua kookosrasvaa
omenoita kuorittuna ja viipaloituna
1 dl kookoshiutaleita


Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä


Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kookosmaito. Vispilöi taikinaan jauhot, lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla. Lisää sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun ja lisää lopuksi päälle omenaviipaleet ja kookoshiutaleet. Kypsennä pannukakkua 225 asteessa 30 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti