En uskoisi sanovani tätä, mutta suklaa saattoi olla jopa turha tässä ohjeessa! Ensimmäiset keksit maistuivat ehkä paremmilta. Syy saattoi olla siinä, että suklaa suli kokonaan uunissa eikä jäänyt sattumiksi. Annan suklaalle vielä yhden mahdollisuuden: käytän ensi kerralla valkosuklaata. Keksit myös levisivät todella paljon paistamisen aikana ja niistä tuli paljon litteämpiä kuin Hesarin kuvassa. Ylemmästä kuvasta näkee, että pyörittelin taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja asettelin ne harvaan pellille. Alemmassa kuvassa näkyy valmiita keksejä, jotka todellakin ovat litteitä kuin entisen miehen maapallo. Valmiin keksin halkaisija on suunnilleen Teema-kahvimukin luokkaa.
COOKIES
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
170 tummaa tai valkosuklaata (minä käytin tummaa)
1 dl saksanpähkinöitä
4 rkl karpaloita
Ota ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa suklaa ja saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja suola. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita ensin vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää joukkoon kaurahiutaleet, suklaa, pähkinät ja karpalot. Yhdistä ne voi-sokeri-munavaahdon kanssa.
Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kylmä taikina paistuu hitaammin ja keksit jäävät sisältä meheviksi.
Muotoile taikinasta pieniä palloja ja lado ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pingispallokeksit. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti