Mieli teki harmaana päivänä jotakin yksinkertaista ja helppoa. Päivä (ja edellinen yö) oli kulunut sairasta lasta hoivatessa, ja energiaa ei tuntunut riittävän mihinkään monimutkaiseen kokkaamukseen. Onneksi pakastimessa sattui olemaan riistakäristyssuikaleita ja reseptivihkosta selaillessani silmieni eteen tupsahti Helsingin Sanomista taannoin leikattu ohje tummassa lagerissa haudutetusta hirvikäristyksestä.
Mieheni tarjoutui ruoanlaittohommiin, ja sovelsi ohjetta kiltisti lisäämällä pataan lanttua ja porkkanaa (alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan tarjoamaan ruoka perunamuusin kanssa, mutta koska olen auttamattomasti rakastunut lanttuun, potut jäivät jääkaappiin odottamaan hetkeään). Ruoanlaittovälineenä toimi iki-ihana valurautapata, joten erillistä pannulla paistamista tms. ei tarvittu. Annos ei ole mikään estetiikan ilotulitus, mutta maku oli hyvä! Kas tässä talvi-illan käristyshuumaa:
HIRVIKÄRISTYS OLUESSA
(n. 4 annosta)
1 iso sipuli
sopivasti voita
1 pkt pekonia
n. 500 g hirvenkäristyslihaa
½ l tummaa lageria
n. 1/3 lanttua
pari porkkanaa
suolaa
(karpaloita)
Kuullota kuorittu ja viipaloitu sipuli voissa. Lisää pataan pilkottu pekoni ja hirvenliha, anna paistua. Lisää suola, olut ja juurekset. Hauduta puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa karpaloiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti