7.7.2011

New York Cheesecake

Jonakin päivänä lähden New Yorkiin. Realistisesti ajateltuna matka toteutuu ehkä parinkymmenen vuoden päästä, mutta sitä odotellessa olen yrittänyt päästä amerikkalaiseen tunnelmaan tällä uunissa paistettavalla juustokakulla, joka on helppo tehdä ja todella ihanan makuinen. Reseptin otin Me Naisista. En halunnut ottaa listeriariskiä vadelmien kanssa (tiedättehän ulkomaiset pakastevadelmat), joten tein niistä melbaa tarjottavaksi kakun kanssa.

NEW YORK CHEESECAKE

175 g digestivekeksejä
30 g voita
1 sitruunan kuori
600 g Philadelphia-juustoa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Pinnalle:
3 dl vadelmia
(tomusokeria)

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuorikerros. Vatkaa juusto, munat, sokerit ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos keksipohjalle ja paista uunissa 50-60 minuuttia, kunnes kakun pinnalle ilmestyy ruskeita pilkkuja. Anna kakun jäähtyä. Siirrä kakku kylmään vähintään kahdeksaksi tunniksi ennen tarjoamista.

Vadelmamelban tein keittämällä pakastevadelmia muutaman minuutin, paseeraamalla ne siivilän läpi (poistaa ainakin enimmät siemenet kastikkeesta) ja sekoittamalla niihin maun mukaan tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti