RAPARPERI-MANSIKKAJUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g mansikkadominoita
75 g voita
Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
Koristeluun:
n. 1 l mansikoita
Tee ensin raparperikiisseli: kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan sokerin kanssa ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes raparperit ovat hiukan pehmenneet. Ota kattilasta ½ dl keitettäessä irronnutta nestettä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada neste takaisin kattilaan ja jatka keittämistä n. minuutti. Anna jäähtyä.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita niihin sulatettu voi. Pingota kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja painele keksinmuruseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Notkista tuorejuusto ja sekoita se valkosuklaasulaan.
Sekoita kermavaahto, raparperikiisseli, valkuaiset ja valkosuklaa-tuorejuustoseos keskenään.
Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä hiukan ja sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
Irrota mansikoista kannat ja puolita ne. Peitä kakun pohja mansikanpuolikkailla.
Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti