9.7.2011

Raparperi-mansikkajuustokakku

Tiedossa oli tärkeä kahvihetki ystäväisen kanssa, ja heräteostosraparperit pääsivät tähän juustokakkuun, jonka reseptin otin Kinuskikissalta. Toisin kuin Kinuskikissa, tein kakun perinteisessä järjestyksessä. Raparperit menivät keitettäessä aivan muhjuksi, mutta se ei vaikuttanut niinkään makuun kuin suutuntumaan. Maku oli kuitenkin niin hyvä, että teen tätä taatusti toistekin, ehkä kuitenkin eri pohjalla (suklaapohja voisi sopia tähän). Dominopohja tuppasi hiukan murenemaan ja kakkupalaa oli vaikea siirtää tarjoiluastialta lautaselle.


RAPARPERI-MANSIKKAJUUSTOKAKKU


Pohja:
200 g mansikkadominoita
75 g voita


Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä


Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä


Koristeluun:
n. 1 l mansikoita


Tee ensin raparperikiisseli: kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan sokerin kanssa ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes raparperit ovat hiukan pehmenneet. Ota kattilasta ½ dl keitettäessä irronnutta nestettä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada neste takaisin kattilaan ja jatka keittämistä n. minuutti. Anna jäähtyä.


Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita niihin sulatettu voi. Pingota kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja painele keksinmuruseos vuoan pohjalle.


Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Notkista tuorejuusto ja sekoita se valkosuklaasulaan.


Sekoita kermavaahto, raparperikiisseli, valkuaiset ja valkosuklaa-tuorejuustoseos keskenään.


Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä hiukan ja sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.


Irrota mansikoista kannat ja puolita ne. Peitä kakun pohja mansikanpuolikkailla.






Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti