2.8.2011

Tuoremustaherukkapiiras

Kokeilin ensimmäistä kertaa raakaruokaa. Olivia-lehdessä oli muutaman jälkiruoan resepti, ja valikoin niistä kokeiluun tuoremustikkapiiraan. Kauppareissulla mustikat vaihtuivat mustaherukoihin, ja mielestäni ne toimivat aivan yhtä hyvin kuin mustikat. Piiras on nopea tehdä ja säilyy jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.


Maistaessa hieman jännitti, vaikka noista raaka-aineista ei mitään huonoa voikaan saada aikaan. Maku oli siis hyvä, ja rahatilanteen salliessa aion tehdä tätä uudestaan (pähkinät ovat hintavia ainakin meidän lähimarketissamme). Maapähkinävoi maistui ehkä aavistuksen liian paljon, mutta senhän voi korvata cashewpähkinävoilla ensi kerralla. 


TUOREMUSTAHERUKKAPIIRAS


Pohja:
3 dl kuorittuja manteleita
3 dl macadamia- tai cashewpähkinöitä
6-8 kivetöntä taatelia
1 dl omenaraastetta
½ tl kanelia
1 rkl hunajaa


Täyte:
1 1/4 dl cashew- tai maapähkinävoita
½ dl vettä
1 limetin raastettu kuori (tämän jätin pois)
2-3 limetin mehu
½ dl intiaanisokeria (laitoin ½ dl hunajaa)
3 dl mustaherukoita
2 rkl raakasuklaarouhetta (tai tummaa suklaata)


Mittaa mantelit ja pähkinät monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Lisää muut aineet aj pyöräytä, kunnes seoksesta muodostuu tasainen, kiinteä pallo. Painele taikina piirakkavuokaan.


Sekoita maapähkinävoin joukkoon vesi, (hyvin pestyn limetin kuoriraaste,) limetin mehu ja intiaanisokeri (tai hunaja). Levitä pohjan päälle.


Ripottele pinnalle jäisiä mustaherukoita ja suklaarouhetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti