9.8.2011

Kasviscurry

Elokuu on meillä tällä kertaa kasvisruokapainotteinen kuukausi. Tofua ei jaksa joka päivä syödä (eilen mies kokkasi tofua kung po), joten tänään pääraaka-aineeksi valikoitui linssi. Hesarissa oli jokin aika sitten intialaisia reseptejä, ja niiden mukaan tein kasviscurrya, linssimuhennosta ja kurkkuraitaa (no okei, jätin kasviscurrysta lehtisellerin pois).


KASVISCURRY


1 porkkana
150-200 g kesäkurpitsaa
1 paprika
1-2 rkl gheetä (kirkastettua voita) tai öljyä
1 valkosipulinkynsi
1-2 tl juustokuminaa
1-2 tl korianteria
1-2 tl kurkumaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
suolaa
vettä


Kuori ja paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna ghee tai öljy kattilassa, puserra joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet sekä pieni tilkka vettä.


Lisää porkkanat ja anna niiden hautua lähes kypsiksi. Lisää loput kasvikset ja hauduta, kunnes ne ovat kypsiä mutta napakoita. Lisää tarvittaessa hieman vettä.


Curry tuossa etuoikealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti