1.2.2011

Tofua kung po

Pari viikkoa mielessä pyörinyt tofunhimo sai niin järjettömät mittasuhteet, että asialle oli pakko tehdä jotain. Siispä mies kauppaan, reseptileikekirja kauniiseen käteen ja Pirkka-lehdestä otettu broileri kung po-tuunaus pannulle (ja kuten kuvasta näkyy, pataan). Broilerinkin kanssa tämä on hyvää, mutta viime päivinä Helsingin Sanomissa pyörinyt broilerinkasvatuksen etiikkaa käsitellyt keskustelu on aiheuttanut sen, ettei kanaa tee juuri mieli ostaa. Lisäksi on aina mukavaa leikkiä luovaa kokkia ja muunnella reseptejä kulloisenkin mielihalun mukaan. Tällähän ei ole mitään tekemistä oikeaoppisen itämaisen keittiön kanssa, mutta minuun tämä meni täydestä kuin väärä raha.


TOFUA KUNG PO


2 paprikaa
puolikas purjo
2 mietoa chilipalkoa
kourallinen cashew-pähkinöitä
400 g tofua
2 tl inkivääritahnaa
2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
öljyä


(lisäkkeeksi riisiä)






Paloittele paprikat ja chilipalot, suikaloi purjo. Huuhtele tofukuutiot, taputtele kuivaksi talouspaperilla ja paloittele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paista tofupaloja ja pähkinöitä öljyssä ja siirrä ne pataan. Paista vihanneksia kuumalla pannulla ja lisää mausteet joukkoon. Kaada vihannekset pataan ja keitä halutessasi riisi. Valmiista annoksesta ei ole kuvaa, sillä ennen kuin ehdin kameran kanssa uudestaan hellan ääreen, mies oli jättänyt tällaiset terveiset: 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti