14.2.2011

Kylmäsavulohi-silakkarullat

Tuli mieleen, että silakkaa pitäisi syödä silloin tällöin. Fileet eivät maksa niin paljon kuin lohi, ja suhteellisen vähällä vaivalla saa hyvää kalaruokaa. Dioksiiniannoksesta en jaksa olla huolissani, en usko syöväni silakkaa niin paljon (joskin kuolinsyy "silakkayliannostus" voisi näyttää hienolta nekrologissa).

Silakkapihvejä tein jokin aika sitten, ja tänään oli vuorossa aikaavievämpi näpertely. Reseptin otin Helsingin Sanomista, mutta syyllistyin taas ohjeen muokkaamiseen. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului maustettua ruokakermaa (vältän noita valmiiksi maustettuja kermoja periaatteesta) ja hieman vähemmän kylmäsavulohta kuin omaan sovellukseeni. Tilliä ei kaapista löytynyt, joten kokeilin sen tilalla ruohosipulia. Lohta oli alkuperäisessä ohjeessa niin vähän, että laitoin sitä surutta lisää. Maku oli melko sitruunainen eikä ollenkaan niin suolainen kuin kuvittelin.


Lisänä oli keitettyjä perunoita ja paistettuja lantunviipaleita (karppaajalle).


KYLMÄSAVULOHI-SILAKKARULLAT


500 g silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia
200 g kylmäsavulohiviipaleita
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
2 ½ dl kermaa
1 sipuli
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi


Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Pilko sipulit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Lisää em. ainekset kerman joukkoon ja sekoita.


Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin, ripottele suola ja ruohosipuli sekä rouhi mustapippuri fileiden päälle.


Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suunnilleen silakkafileiden kokoisiksi ja laita fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja laita ne uunivuokaan (kuvan vuoka 26 x 20 cm). Kaada päälle kerma-sipuliseos. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti