7.2.2011

Vehnäolut-vuohenjuustokeitto

Olutruokakokeiluni jatkuu. Nyt talvella on lehdissä ollut paljon olutreseptejä, ja hyvin tuntuu olut sopivan kasvisruokaankin. Tämä ohje on Helsingin Sanomien ruokasivuilta. Vehnäolut ja vuohenjuusto sopivat mahtavan hyvin yhteen, mutta ensi kerralla taidan laittaa mukaan myös valkosipulia. Keiton kanssa söin ruisleipää (itse tehtyä, tietenkin!).


VEHNÄOLUT-VUOHENJUUSTOKEITTO


voita
1 iso sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
½ l vaaleaa vehnäolutta
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria


Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä pilkottu sipuli. Sekoita jauhot joukkoon ja lisää olut hyvin sekoittaen. Lisää liemikuutio ja vesi ja anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Lusikoi juusto keittoon, anna sulaa. Lisää kerma ja mausta keitto pippurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti