3.2.2011

Lapaset

Tein joskus pari vuotta sitten Novitan 7-veljestä Jättiraita-langasta palmikkoharjoituslapaset. Ilmeisesti kannattaa palmikkoa kutoessa luoda vähän enemmän silmukoita, tuli nimittäin vähän kapeat lapaset! Mallia lapaseen otin mahtavasta Käspaikan tietokannasta. Alunperin eksyin Käspaikkaan, koska tarvitsin vasuriksi käännetyt sukankudontaohjeet. Opettelin kutomaan sukkia muutama vuosi sitten, kun opintoni olivat päätösvaiheessa ja valmistumisstressi alkoi käydä kovaksi. Koulun käsityötunneilla en viitsinyt edes opetella kantapäätä juuri tämän vasenkätisyyden takia, vaan säästin oikeakätisen opettajan hermoja ja kudoin säärystimet.


Te vasenkätiset toverit, tietäkää tämä: sukkaa ja muutakin voi kutoa oikeakätisen ohjeella, kun vain tekee kavennykset toisinpäin kuin ohjeessa sanotaan: ylivetokavennuksen sijasta kudotaan silmukat yhteen, ja yhteenkutomisen tilalle tehdään ylivetokavennus. Helppoa kuin saippua, vai miten se meni?


Joka tapauksessa, Käspaikassa on hyviä ohjeita vaikka minkälaiseen kudontaan (tai neulontaan, kuten sitä sivuilla nimitetään) ihan alkeista lähtien. Suosittelen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti