11.2.2011

Pinaattiplätyt

Jonkin aikaa oli tehnyt mieli kokeilla paistaa pinaattiplättyjä ihan itse. Meillä asustaa kroonisesti nälkäisiä sällejä, joita varten yritän pitää pakastimessa jotakin helposti sulatettavaa ja lämmitettävää nälän yllättäessä. (Joskus käy kuitenkin niin, että pakastin on ruoasta tyhjillään, ja sällit päättävät yksissä tuumin tilata pizzat...)


Joka tapauksessa ajatus kaupan valmiista lisäaineletuista oli alkanut epäilyttää Hyvin Pieniä Aivojani. Tuumasin, että jos Pastanjauhajat paistavat plättynsä itse, miksei sitten Surinapuunkin oksalla voisi sekoitella taikinaa ja kaivaa pikkupannua kaappien kätköistä käyttöön. Kiitokset siis Jauhantapajaan tästä reseptistä. Kuten tavallista, tein taikinan hiukan eri tavalla: kaapissani ei ollut grahamjauhoja, joten korvasin ne ruisjauhoilla ja vehnäleseillä. Kastike on vielä testaamatta, sillä unohdin tehdä sen ennenkuin lautanen tyhjeni! Tämä resepti pääsee kuitenkin heti suosikkilistalleni, ja ensi kerralla lupaan tehdä kastikkeenkin, luultavasti munaversion.


SURINAPUUN PINAATTIPLÄTTYSOVELLUS


5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja

½ dl vehnäleseitä
150 g pakastepinaattia
½ tl suolaa

paistamiseen voita


Sulata pinaatti, jos käytät pakastetavaraa. Sekoita taikinan ainekset ja anna turvota puolisen tuntia. Paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.


Rapatessa roiskuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti