Joka tapauksessa ajatus kaupan valmiista lisäaineletuista oli alkanut epäilyttää Hyvin Pieniä Aivojani. Tuumasin, että jos Pastanjauhajat paistavat plättynsä itse, miksei sitten Surinapuunkin oksalla voisi sekoitella taikinaa ja kaivaa pikkupannua kaappien kätköistä käyttöön. Kiitokset siis Jauhantapajaan tästä reseptistä. Kuten tavallista, tein taikinan hiukan eri tavalla: kaapissani ei ollut grahamjauhoja, joten korvasin ne ruisjauhoilla ja vehnäleseillä. Kastike on vielä testaamatta, sillä unohdin tehdä sen ennenkuin lautanen tyhjeni! Tämä resepti pääsee kuitenkin heti suosikkilistalleni, ja ensi kerralla lupaan tehdä kastikkeenkin, luultavasti munaversion.
SURINAPUUN PINAATTIPLÄTTYSOVELLUS
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäleseitä
150 g pakastepinaattia
½ tl suolaa
paistamiseen voita
Sulata pinaatti, jos käytät pakastetavaraa. Sekoita taikinan ainekset ja anna turvota puolisen tuntia. Paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
Rapatessa roiskuu! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti