25.2.2011

Välimerellinen piirakka

Äiti ja sisko tulivat meille siivoamaan. Sisko taisteli villakoiria vastaan, äiti viihdytti poikasta, ja minä pakkasin kirjoja muuttolaatikoihin. Oman osuuteni tehtyä katselin jääkaappiin ja huomasin, että kerrankin voin leipoa ex tempore käymättä kaupassa! Edellisten päivien kokkauksia varten hankituista oliiveista, aurinkokuivatuista tomaateista ja mozzarellasta sai kätevästi improvisoitua piirakan. Pohjaankin lorautin öljyä tomaattipurkista (loput öljyt saa hyödynnettyä esim. salaatinkastikkeena). Siivousurakka taisi olla melko kuluttava: nälkäinen puhtaanapitotiimi söi yhdeltä istumalta lähes kaiken!

VÄLIMERELLINEN PIIRAKKA

Pohja:
50 g öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista
50 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl vettä

Päällinen:
maun mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
125 g mozzarellaa
1 punasipuli
1 prk ranskankermaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
kuivattua rosmariinia

Nypi rasva ja jauhot sekaisin, lisää suola ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voidellulle piirakkavuoalle.

Suikaloi punasipuli, pilko mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ranskankerma, kerma ja kananmunat ja mausta mustapippurilla ja yrteillä. Lado mozzarella, sipuli ja tomaatit pohjalle ja kaada kermaseos päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti