Minulla on tapana käyttää kahvia vaativissa leivonnaisissa espressoa. Toki tavallinenkin suodatinkahvi vahvemmin keitettynä käy, mutta jostain syystä espresson käyttö on jäänyt tavaksi. Makuun tällä ei ole suurta vaikutusta. Muna-sokerivaahdosta tuli kerrankin todella kuohkeaa. Syynä lienee se, että
MOKKAPALAT
(pellillinen)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa (kermakin varmaan kävisi, mutten älynnyt sitä ajoissa)
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
Päällinen:
4 dl tomusokeria
5 rkl sulatettua voita
5 rkl espressoa tai vahvaa suodatinkahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon(/kerman) kanssa taikinaan. Lisää lopuksi jäähtynyt voi. Kaada pellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Keitä kahvi, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Lisää seokseen vanilliinisokeri ja siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri joukkoon. Sekoittele huolellisesti ja kaada kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. (Jonakin päivänä teen tuplatäytteen!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti