18.2.2011

Sipulikeitto

Tiskit tiskattu, kalsongit pyykätty, poikanen nätisti päiväunilla, kaikki tämä ennen puoltapäivää. Mitä silloin siis tehdään? Ei suinkaan nosteta jalkoja pöydälle ja lueta naistenlehteä, vaan pilkotaan 1,5 kiloa sipuleita ja tehdään niistä keittoa. Resepti on joskus ammoin Hesarin ruokasivuilta leikattu, ja toteutin sen lähes sellaisenaan. Timjamin sijasta laitoin kuivattua rosmariinia (hyvin vähän, mutta silti melkein liikaa, ainakin tuoksu oli vahva). Perinteisesti tällainen keitto kai tarjotaan vaalean leivän ja juuston kera, mutta meillä ei tietenkään ollut leipää, enkä tahtonut a) alkaa vääntää taikinaa b) pukeutua naparetkeilijäkerrastoon ja lähteä kauppaan. Tässä siis sipulikeitto ihan sellaisenaan.


SIPULIKEITTO


1,5 kg sipuleita
muutama valkosipulinkynsi
50 g voita
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
rosmariinia
valkopippuria
(suolaa)


Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet (tai murskaa kynnet, kuinka vain), laita ne kattilaan ja kuullota niitä voissa n. 25 minuuttia. Sipulit voivat ruskistua kuullotuksen loppuvaiheessa. Lisää kattilaan loput ainekset ja anna hautua puolisentoista tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti