6.2.2011

Munaton lohi-purjopiirakka

Tässä ystävälle viety munaton suolainen piirakka. Resepti on Yhteishyvästä ja laitoin kananmunien sijasta (ohjeessa kaksi kappaletta) vesi-perunajauhoseosta hyydyttämään päällisen. Vegaaniliiton sivuilta löytyy munaflaijeri, jossa on hyvät ohjeet kananmunan korvaamiseen. Kylmäsavulohta pilkoin mukaan hiukan enemmän kuin ohjeessa alunperin sanottiin - kuka sitä herkkua voi vastustaa? Suolaiselta maistui, tietysti, mutta mahtavan hyvältä. Tätä teen toistekin!

MUNATON LOHI-PURJOPIIRAKKA

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g kylmäsavulohta
1 iso purjo tai 1 ½ pienempää purjoa
öljyä
1 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vettä
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria

Sekoita pohjaa varten voi, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja pippuria. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää kermaseoksen joukkoon. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle perunajauho-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti