MUNATON LOHI-PURJOPIIRAKKA
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g kylmäsavulohta
1 iso purjo tai 1 ½ pienempää purjoa
öljyä
1 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vettä
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria
Sekoita pohjaa varten voi, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.
Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja pippuria. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää kermaseoksen joukkoon. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle perunajauho-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti