1.2.2011

Liharuukku

Pakastimesta löytyi hätävaraksi ostettuja naudan paistisuikaleita. Päänsisäinen reseptikone löi tyhjää, mutta mieli teki suikalelihaa. Samana päivänä postiluukusta kolahtaneen Yhteishyvän reseptivihkosessa oli liharuukun ohje. Vaikutti tarpeeksi helpolta ja talviselta ruoalta, eli eikun hommiin. Ohjetta on hiukkasen muunneltu juuston osalta. Alkuperäisessä reseptissä oli soijakastikkeen lisäksi suolaa, mutta mielestäni se olisi tehnyt ruoasta liian suolaista. Lisäkkeeksi paistoin perunoita (kuvassa takana pienessä kattilassa), porkkanoita ja lanttua (pannulla edessä).

LIHARUUKKU

800 g naudan paistisuikaleita
voita ja/tai öljyä
1 iso sipuli
150 g pippurista tuorejuustoa
1 paprika
3 dl vettä
2 dl kermaa
2 rkl soijakastiketta

Lisäksi:

1 porkkana
½ lanttu
perunoita
mausteita (mustapippuria, chiliä, paprikajauhetta)

Ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa padassa. Lisää niiden joukkoon hienonnettu sipuli ja paprika ja anna pehmentyä. Lisää pataan vesi ja tuorejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja koostumus on tasainen. Hauduta uunissa 175 asteessa n. tunnin ajan. Lisää kerma ja soijakastike ja hauduta vielä vartti. Viipaloi juurekset ja paista voi-öljyseoksessa ja mausta ne makusi mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti