9.8.2011

Linssimuhennos

Ostin jokunen kuukausi sitten pussillisen linssejä, mutta vasta tänään käytin niitä ruoanlaittoon. Linssejä pitäisi kyllä suosia enemmänkin, sillä varsinkin tällainen intialaistyyppinen linssiruoka on mahtavan makuista (ei lainkaan pahvista). Tämä linssimuhennos tarjoiltiin kasviscurryn ja kurkkuraidan kanssa. 

DHAL (LINSSIMUHENNOS)


1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl gheetä tai öljyä
n. 4 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl raastettua inkivääriä
½ tl cayennepippuria
½ tl paprikaa
suolaa


Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna ghee tai öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota ne. Lisää vesi ja kylmällä vedellä huuhdotut linssit. Lisää mausteet ja anna kiehua 20-25 minuuttia, jotta linssit kypsyvät.


Dhal tuossa etuvasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti