Huomasin, miten vaikeaa on löytää munattomien ja maidottomien suolaisten piirakoiden ohjeita. Innostuin Kinuskikissan chili-tonnikalapiirakasta ja tuunasin sen munattomaksi ja maidottomaksi. Hyvää tuli, vaikka pohja jäi hiukan rasvaiseksi (etenkin kun öljysin vuoan aika reippaalla lorauksella) ja ryynimäiseksi. Täytynee rukata jauhojen suhteita ensi piirakkaan... Kookosta kaihtaville tiedoksi, ettei se maistunut tässä mielestäni lainkaan.
MUNATON JA MAIDOTON CHILI-TONNIKALAPIIRAKKA
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,25 dl rypsiöljyä
½ dl vettä
Täyte:
1 paprika
1 sipuli
2 prk tonnikalaa öljyssä
n. 150 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
paprikajauhetta
chiliä
2 rkl makeaa chilikastiketta (voi jättää poiskin)
2 dl kookoskermaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja anna kuullottua paistinpannulla. Sekoita jauhot ja suola keskenään, lisää öljy ja sekoita. Lisää viimeiseksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta tonnikaloista liika öljy ja tupruttele päälle paprikajauhetta ja chiliä maun mukaan. (Sekoita makea chilikastike joukkoon.) Sekoittele mausteet tasaisesti tonnikalan joukkoon.
Levitä pohjan päälle tonnikalat, paprika-sipulisekoitus ja halkaistut tomaatit. Sekoita perunajauhot veteen ja yhdistä kookoskermaan. Kaada kerma tasaisesti täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Jos pinta alkaa tummentua, laita lopuksi paistoajaksi piirakan päälle folio.
Kiitos tästä reseptistä. Tuli todella hyvää ja sopii allergisille.
VastaaPoistaKiitos kommentista! Mukavaa, että maistui :)
VastaaPoista